Letný tábor pre nádejných géniov

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Hodnotné prázdniny školákom ponúka aj Slovenské národné múzeum, ktoré pripravilo druhý ročník letných táborov pre deti vo veku 11 - 16 rokov v znamení týždňa objavov.

V tomto roku bude prvý deň každého turnusu príznačne venovaný veľkému géniovi Leonardovi - deti sa budú venovať objavom v jeho stopách priamo na výstave da Vinciho diela na Hrade. Druhý deň každého turnusu potom bude rezervovaný pre prírodopisné objavy vrátane tajomstiev konzervácie nálezov priamo v laboratóriách prírodopisného múzea.

Ako naše noviny informovala Katarína Maštenová, organizátorka táborov, akcia je pre deti z celého Slovenska, vlani mali dokonca účastníka z Kanady, ktorý však našich šarvancov nepriučil angličtine - naučil sa dobre po slovensky. „Z týchto detí sa mnohé hlásia opäť,“ hovorí K. Maštenová. Turnus je päťdňový a stojí 2000 korún, v čom je aj strava, občerstvenie, vstup do múzeí aj ďalšie náklady na usporiadanie objavných ciest. Školáci budú môcť využívať počítače s prístupom na internet, astronomické prístroje a ďalšie zariadenia slúžiace vedeckej práci. Prvý turnus bude od 10. do 14. júla, nasledujúci od 17. do 21. júla a po prázdninovej prestávke je posledný turnus od 21. do 25. augusta.

Páčil sa vám článok?