Je tu festival Livin´Blues 2010 v DK Lúky

12.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

V Dome Kultúry Lúky na Vígľašskej ulici 3 sa 20. marca o 16.30 h uskutoční 18. ročník medzinárodného festivalu bluesovej a rhythm&bluesovej hudby Livin´Blues 2010.

Na folk-bluesovej scéne sa predstavia levickí bluesmani Ad Acta, folk-bluesové zoskupenie Ado Juráček Band, skladateľka, speváčka a gitaristka Martina Javor so skupinou a nevšedné zoskupenie Sojka a Jašter u Doktora Band. Perličkou bude vystúpenie známeho bluesmana Juraja Turteva spolu s gitaristom Petrom Kriškom zo súboru Ad Acta.

Hlavnú scénu otvorí Strempek Band, Skupina roka 2009 vyhlásená Slovenskou bluesovou spoločnosťou. Po nej vystúpi Peter Koreň & Roots, legenda beatovej i bluesovej hudby Jozef Barina sa predstaví so skupinou The Meditating Four, potom vystúpi trnavská skupina Kŕdeľ divých Adamov.

Stálym hosťom bluesových festivalov je aj známy ostravský bluesman a pesničkár Pepa Streichl. Stovky odohraných koncertov, vynikajúca koncertná show, to sú charakteristické prvky pre srbský súbor Blue Family. Spolu s René Lackom a jeho skupinou Downtown Band budú určite patriť k vrcholom festivalu. Súčasťou festivalu bude aj výstava fotografií Paľa Sojku.

(dš)
Páčil sa vám článok?