Vianočný strom pred DK Zrkadlový háj

21.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka vo svojej snahe prispieť k sviatočnej atmosfére Vianoc má aj v tomto roku na zreteli predovšetkým ľudí, ktorí sú osamelí, žijú v sociálne horších podmienkach, alebo im iné skutočnosti nedovoľujú prežívať tieto sviatky naplno.

Preto sa sústredí na kluby dôchodcov, detské oddelenie nemocnice s poliklinikou na Antolskej ulici, zariadenie pre mentálne postihnutú mládež Kampino, Betlehem - dom misionárky lásky Matky Terezy, stanicu SOS, Krízové centrum a ďalšie zariadenia.

Do Petržalky opäť príde Mikuláš, ktorý slávnostne otvorí ďalšiu sezónu na mobilnej ľadovej ploche na Iľjušinovej ulici. Pre deti zo sociálne odkázaných rodín pripravila petržalská samospráva podujatie s kultúrnym programom v Dome kultúry Zrkadlový háj, ktorému predchádza akcia Daruj hračku kamarátovi. Každé dieťa, ktoré sa zúčastní na ktoromkoľvek podujatí dostane sladký darček.

Všetko sa začne v sobotu 1. decembra v Dome kultúry Lúky pásmom ľudových zvykov Idú mladí vinšovníci, v ktorom budú účinkovať FS Hájenka, DĽH Jarabinka, DS Zvonček a deti z domova sociálnych služieb Kampino.

Vo štvrtok 6. decembra sa na ľadovej ploche odohrá pestré podujatie pre deti pod názvom Možno príde aj Mikuláš, súčasťou ktorého bude karneval, hry, súťaže, diskotéka na ľade a, samozrejme, mikulášske darčeky. Mikuláš určite príde 6. decembra aj do sociálnych a zdravotníckych zariadení a do všetkých pobočiek Miestnej knižnice Petržalka aj so sladkými darčekmi.

Pred kultúrnym domom Zrkadlový háj sa na Mikuláša rozsvieti aj petržalský vianočný stromček a spolu s vianočnou výzdobou vybraných ulíc (Jiráskova, Romanova, Osuského, Furdekova, Mamateyova, Šustekova, Bohrova, Mánesovo nám., Farského, Bosákova, Jantárova cesta, Lietavská, Betlierska, Kutlíkova, Nám. hraničiarov, Nobelovo nám., Mlynarovičova, Jantárovaj a Rusovská ul.) bude až do 6. januára krášliť najväčšie bratislavské sídlisko. Náklady na vianočné osvetlenie budú mestskú časť stáť asi 700 tisíc korún.

(mp)

Páčil sa vám článok?