Lamačania oslávia cez víkend Hrubé hody 2009

2.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Hrubé hody 2009 oslávia návštevníci bratislavského Lamača už tento víkend. Na Malokarpatskom námestí budú pre nich od piatka do nedele pripravené rôzne koncerty, ohňová šou, tombola, kolotoče aj stánky s občerstvením. Informácie zverejnila mestská časť Lamač na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Podujatie sa začne v piatok o 16:00, návštevníci sa môžu tešiť na kaukliara Krupalu, vystúpenie Jadranky, ohňovú šou v podaní Manua hea a od 20:00 na hudobno-tanečný program.

V sobotu sa účastníkom od 15:30 predvedie Baba Jaga Band, po nej ľudová dychová hudba Záhorienka. Pripravené sú aj operetné a cigánske piesne v podaní Mariky Godovej, od 19:30 vystúpi kapela Senzus.

Nedeľňajší program sa začne o 15:30 vystúpením detského folklórneho súboru Rozálka, po ňom sa predstavia folklórny súbor Devín a skupina Eminent.

Hrubé hody oslavujú Lamačania, odkedy je Lamač Lamačom, respektíve odkedy bola postavená kaplnka Sv. Rozálie. Kaplnka bola vystavaná zo zbierok ľudí, ktorí utekali pred morom. Pri oddychu na kopčeku v Lamači sa dozvedeli správu, že mor sa skončil, preto z vďaky postavili túto kaplnku a v roku 1680 ju posvätili.

(sita)

Páčil sa vám článok?