Kultúrne leto ukončí na Kuchajde vatra a ohňostroj

23.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Tradičné zapálenie vatry a nočný ohňostroj v areáli jazera Kuchajda ukončia v sobotu 29. augusta 2009 tohtoročné Kultúrne leto 2009 v bratislavskom Novom Meste.

Program podujatia odštartuje o 14:00 h ľudová hudba Šarfianka, cimbalová hudba Hudci, skupiny Senzus, Kartago, Color a Tuky band. Tá bude vyhrávať do polnoci pri vatre, ktorú zapália o 19:30 h. Chýbať nebude ani guláš "á la Kuchajda", či ohňostroj od 21:00 h.

Pripravené budú aj atrakcie pre deti a prezentácia majstrov ľudovoumeleckých remesiel. Podujatie organizuje mestská časť aj pri príležitosti Dňa Ústavy SR, 65. výročia Slovenského národného povstania a začiatku nového školského roka.

Do pondelka, 31. augusta 2009, zároveň potrvá na Kuchajde letná sezóna. Vstup do areálu je jedno euro. Platiť nemusia deti do šesť rokov, dôchodcovia, osoby so zdravotným postihnutím alebo jeden rodič s kočíkom. Návštevníkom areálu je k dispozícii viacúčelové ihrisko a fitness prvky, pre deti preliezačky a trampolíny. Okolo jazera sú počas leta už rozložené aj ležadlá, poplatok za jedno ležadlo je jedno euro. Nechýbajú ani stánky s občerstvením a sociálne zariadenia. Počas záveru kultúrneho leta je vstup do areálu zadarmo.

Informovala o tom tlačová tajomníčka novomestského starostu Alžbeta Klesnilová.

(sita)

Páčil sa vám článok?