Dobrý koncert pokazila špina na štadióne

15.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Nedávno sme boli s manželom na koncerte skupiny Depeche Mode. Aj keď samotné vystúpenie bolo fantastické, nedá mi nepodeliť sa o jeden postreh z tohto podujatia, ktorý sa netýka vystúpenia samotného, ale prostredia a podmienok, v ktorom sa konalo.

Mali sme lístky do zóny VIP Silver 1, ktorých cena vo februári (neskôr sa cena zvyšovala) bola 86 eur. V podstate bolo všetko v poriadku, svoje miesta sme dostali, ale aké boli? Pod sedadlami, ale aj všade naokolo bola obrovská špina, určite aj stará, dobre ušliapaná, evidentne pochádzajúca z dávnejšej minulosti. Svedčí o tom, že prevádzkovateľ štadióna neupratuje po takýchto hromadných akciách, a ak, tak je to čistenie naozaj neefektívne.

Druhým zarážajúcim faktom je, že si organizátor dovolí predať lístok za takú vysokú cenu, navyše s označením „VIP Silver“, na miesto, pred ktorým je stĺp, ktorý priamo zacláňa vo výhľade na pódium. Som Bratislavčanka, takže som na takéto „prekvapenia“ v meste už zvyknutá, ale ako sa museli cítiť rakúski alebo českí návštevníci (a súdiac podľa evidenčných značiek autobusov a áut parkujúcich v blízkosti štadióna ich bolo neúrekom), ktorí určite očakávali pod označením „VIP“ kvalitu sedenia zodpovedajúcu tomuto označeniu aj cene.

Hľadanie voľného miesta na parkovanie v blízkosti miesta konania koncertu je kapitola sama o sebe. Opäť raz sme sa presvedčili, rovnako ako mnohí ďalší krúžiaci v autách bezradne desiatky minút v blízkosti Kauflandu alebo Pasienkov, hľadajúc miestečko na parkovanie, že Bratislava nemá miesto, ktoré by kapacitami parkovania alebo celkovou kultúrou prostredia (najmä hľadiska) bolo vhodné na takéto podujatia, alebo ktoré by aspoň nekazilo ľuďom kultúrny zážitok z konaného podujatia.

Našťastie, koncert bol úžasný, zážitok z hudby a z atmosféry koncertu máme krásny (pôjdeme určite aj na iné koncerty, hoci sa budú konať na tomto štadióne), iba trošku zazlievame predajcom lístkov to zderstvo, lebo ako inak nazvať predaj lístkov v takejto cene a takejto kvalite. Koncert sa skončil, no štadión zostane po ňom zrejme ešte špinavší ako predtým. Predajca sa „nabalil“ a každý mimobratislavský návštevník koncertu si zase raz urobil obraz o našom hlavnom meste a úrovni života v ňom...

I. Hudecová, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?