Odhalili sochu pápeža Jána Pavla II.

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Niekoľko stoviek bratislavských veriacich si v nedeľu 2. apríla popoludní prišlo pripomenúť prvé výročie úmrtia pápeža Jána Pavla II. pred Kostol Svätej rodiny v bratislavskej mestskej časti Petržalka.

Na mieste, kde pápež Ján Pavol II. pred poldruha rokom celebroval svätú omšu, bola súčasne odhalená a posvätená jeho socha. Bronzovú sochu Jána Pavla II., vysokú dva metre, v hodnote necelých 1,3 milióna korún, financovala farnosť Svätej rodiny zo sponzorských darov. Jej autorom je akademický sochár Bohuš Vilím.

Nedeľná spomienková slávnosť sa začala slávnostnou akadémiou, počas ktorej si prítomní vypočuli okrem iného aj časť príhovoru zosnulého pápeža počas jeho návštevy Petržalky, či najdôležitejšie fragmenty z jeho života.

Popoludňajšia spomienková slávnosť potom pokračovala svätou omšou za účasti katolíckych biskupov a kňazov z celého Slovenska.

Pápež Ján Pavol II. navštívil Bratislavu spolu trikrát - v apríli 1990, keď slúžil svätú omšu na letisku vo Vajnoroch, v roku 1995 a naposledy v septembri 2003, keď v Petržalke pre Kostolom Svätej rodiny slúžil svätú omšu pod holým nebom. V októbri 2005 mestské zastupiteľstvo pomenovala tento priestor na pamiatku zosnulého pápeža ako Námestie Jána Pavla II.

Páčil sa vám článok?