Predaj budovy DPOH sa odkladá

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Mesto prejavilo záujem o kúpu budovy Divadla P. O. Hviezdoslava, čo potvrdil vo svojom liste aj primátor Andrej Ďurkovský, transakcia sa však pre blížiace sa voľby neuskutoční.

Minulý týždeň vláda spresnila svoje predchádzajúce rozhodnutie o zastavení privatizácie. V novom uznesení sa zaviazala, že do volieb sa zastavuje prevod štátneho majetku, ako aj transformácia štátnych organizácií na akciové spoločnosti, spoločnosti s ručením obmedzeným alebo mimovládne organizácie. Vzťahuje sa to aj na budovu Divadla P. O. Hviezdoslava, ktorú malo získať mesto Bratislava. Prijatie spresňujúceho uznesenia si vynútil minister kultúry František Tóth, ktorý odmietol bez súhlasu celej vlády zastaviť začaté predaje vo svojom rezorte. Znamená to, že predaj budovy Divadla P. O. Hviezdoslava sa odkladá na dobdobie po predčasných parlamentných voľbách.

Príprava predaja budovy divadla bola v pomerne pokročilom štádiu. Ako sme informovali, ministerstvo kultúry stihlo uskutočniť druhé kolo osobitného ponukového konania na predaj budovy. Podmienky druhého kola boli oproti prvému sprísnené. Budova je totiž navrhnutá na zápis do Ústredného zoznamu pamiatkového fondu SR. Znalec stanovil cenu na 236,4 milióna korún. V druhom kole sa o kúpu budovy neprihlásil nikto. Ministerstvo pôvodne chcelo vyhlásiť tretie kolo osobitného ponukového konania, v ktorom hodlalo budovu ponúknuť mestu Bratislava, avšak už za polovicu ceny, t.j. 118,2 milióna korún.

Páčil sa vám článok?