Plesovú sezónu ukončil Bratislavský bál

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tohtoročná plesová sezóna v hlavnom meste vyvrcholila uplynulý víkend Bratislavským bálom. Išlo v poradí už o piaty mestský bál, ktorý na záver plesovej sezóny organizuje samospráva hlavného mesta.

Tohtoročnému Bratislavskému bálu trochu chýbala noblesa Plesu v Opere, ktorý naopak plesovú sezónu v hlavnom meste tradične otvára. Nechýbala mu však dobrá nálada, ktorá panovala vo všetkých tanečných sálach bratislavskej Reduty.

Bratislavský bál otvoril primátor Andrej Ďurkovský, ktorý osobne privítal všetkých bálových hostí. Medzi nimi aj primátora Prahy Pavla Béma s manželkou, veď ambíciou bálu je nielen uctievanie tradičných hodnôt v meste, bratislavských špecifík, lokálpatriotizmu, ale aj historického prepojenia Bratislavy s Viedňou, Budapešťou a Prahou. Príležitosť zaplesať si využilo aj viacero bratislavských bankárov, umelcov, podnikateľov, jednoducho Bratislavčanov, pre ktorých sa účasť na mestskom bále stáva vecou spoločenskej prestíže. Nechýbali predstavitelia bratislavskej samosprávy, tradične sa však neunúval nikto zo zástupcov mestských častí.

Ani na tohtoročnom Bratislavskom bále nechýbalo tradičné uvedenie mladých dám a pánov do spoločnosti, či ukážka tanečného umenia bratislavskej tanečnej školy Jagermajster. Do tanca až do skorého rána vyhrávali Big Band Gustáva Broma pod vedením Vlada Valoviča, Melody Makers a Ondřej Havelka, BB Band Dixieland & Jazz Band, Funny Fellows, veľký aplauz zožali vokálna skupina Fragile a Zlatý slávik Zuzana Smatanová s kapelou.

Vrcholom večera bola polnočná výmena tanečných partnerov v znamení benátskej noci. Karnevalovú masku si pri tejto príležitosti nasadil nejeden ctihodný občan hlavného mesta, možnosť byť chvíľu inkognito využila väčšina z prítomných dám. Azda každý z hostí odchádzal z Bratislavského bálu v dobrej nálade a s predsavzatím, že o rok príde zas. O tom, že o mestský bál bol aj tento rok veľký záujem svedčí, že vstupenky boli vypredané v priebehu niekoľkých dní.

Páčil sa vám článok?