Chýba nám odvaha vyjsť do ulíc v maskách

3.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Popolcovou stredou sa skončili tohtoročné fašiangy. Fašiangové obdobie býva časom radovánok, veselosti a hodovania. V rôznych kútoch sveta býva práve toto obdobie časom konania rôznych karnevalov a osláv.

Na tradíciu hromadnej pouličnej zábavy si budeme v Bratislave musieť ešte nejaký ten rôčik počkať, napriek tomu sme sa Bratislavčanov opýtali, či a ako si pripomenuli fašiangové obdobie.

Ivan R., dôchodca: Nepripomenul som si ich nejakým špeciálnym spôsobom. Dnes už fašiangy neznamenajú to, čo kedysi. V časoch mojej mladosti sme každý rok nakoniec fašiangov pochovávali basu. To bolo spojené s maškarným sprievodom a veľkou veselicou.

Jarmila G., sekretárka: Pravdupovediac, ani som nezaregistrovala, že je nejaký fašiangový čas. V práci som mala veľa roboty, takže som na takéto veci nemyslela. Zaregistrovala som len karneval v Riu a v Benátkach, ale v podstate mi ani nenapadlo spojiť to s fašiangmi.

Marián Š., lekár: Viem, že fašiangové obdobie už tradične býva spojené s rôznymi veselicami, maškarnými sprievodmi. Ja osobne som sa nezúčastnil na nijakej takejto akcii. zaregistroval som však karnevaly a oslavy v rôznych európskych, najmä talianskych a nemeckých mestách. Škoda, že my sa tak odviazane nedokážeme zabávať, ale to bude asi našou slovenskou povahou.

Milada F., študentka: Pripomenula som si ich tak, že som sa bola pozrieť na karneval v Benátkach. Je to niečo úžasné. Je mi ľúto, že v Bratislave sa nič podobné neorganizuje. Bola som sa pozrieť aj na Hlavnom námestí na fašiangových oslavách, ale to sú v podstate len nejaké vystúpenia a stánky s občerstvením. Chýba nám odvaha vyjsť do ulíc v maskách a zabávať sa.

(mil)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?