Rusovce majú svoj vlastný Náučný chodník

27.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Od 20. novembra 2008 majú Rusovčania a návštevníci tejto časti Bratislavy Náučný chodník, ktorý pre nich pripravila miestna samospráva.

Jeho dĺžka je takmer 800 metrov a návštevníkom idúcim popri Rusovskom kanáli ponúka náučné tabule, z ktorých sa dozvedia informácie o tejto mestskej časti, nájdu tam rôzne mapky, smerové šípky k vybraným budovám, ale aj dopravné značenie.

„Chodník za začína pri záhradkárskej osade na Irkutskej ul. a končí sa približne pri budove SĽUK-u. Jeho dĺžka je uvedená spolu s premostením kanála, ktorý vedie ku Gerulate na Maďarskej ulici,“ pripomína prednostka Miestneho úradu v Rusovciach Oľga Gáfriková.

Dielo stálo vyše 7 miliónov korún, pri jeho stavbe pomohli aj financie zo štrukturálnych fondov Európskej únie. Samotná samospráva dala na projekt 355-tisíc korún. „Základným jazykom tabúľ je slovenčina, niektoré tabule sú však dvojjazyčné. Letáky, ktoré sú tiež súčasťou projektu, sú v slovenčine s krátkym resumé v angličtine, nemčine a v maďarčine,“ dodáva Oľga Gáfriková.

Podľa jej slov, v blízkej budúcnosti sa s rozšírením chodníka neráta.

(mm)

Páčil sa vám článok?