V antickej Gerulate budú opäť Rímske hry

8.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Jubilejný desiaty ročník Rímskych hier, ktorý sa uskutoční v sobotu 20. septembra v antickej Gerulate v bratislavských Rusovciach, bude venovaný súčasným rodinám a rodinným stretnutiam starých Rimanov.

Ako pre agentúru SITA uviedla Beáta Husová z Múzea mesta Bratislavy (MMB), podujatie je oslavou minulých civilizácií, pričom rodičia s deťmi budú od 10:00 do 18:00 súťažiť v rôznych disciplínach.

"Budú napríklad rozoznávať bylinky a ovocie, naučia sa prstami počítať po rímsky, spoznajú tajomstvá latinských citátov či ženských pomenovaní. Tiež budú točiť kruhy, líčiť sa ako v starom Ríme alebo obliekať a zavinovať do rímskeho národného odevu - do tógy," spresnila. Pre návštevníkov je pripravený aj jedálniček starých Rimanov a ukážka hudby, ktorá by sa podľa Husovej mohla podobať na tú rímsku.

Súťaže budú priebežne vyhodnocovať a odmeňovať. "Pre absolútneho víťaza, ktorý získa v súťažiach najviac bodov, sú pripravené zaujímavé darčeky s rímskou tematikou," dodala. Návštevníkov a súťažiacich bude počas celého dňa zabávať Patrícia Jariabková – Garajová. Akcia patrí k sprievodným podujatiam osláv 140. výročia založenia MMB.

(sita)

Páčil sa vám článok?