Pripravujú štvorjazyčné maškrtenie

2.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Erby štrnástich obcí z troch strán hranice, kde sa hovorí po chorvátsky, slovensky, nemecky i po maďarsky, zdobia plagát ktorý pozýva na Deň horného Podunajska 20. septembra 2008 do Čunova.

Miestny úrad s obecnými aktivistami pripravil na tento deň bohatý program - nielen sviatočný, ale aj atraktívny a interaktívny. Oslavy sa začnú slávnostnou omšou pred úradom, popoludní pokračujú kultúrnym programom, ktorý má dva zlaté klince. Súťaž vo varení rybacej polievky - halászlé a súťaž o najlepšiu bábovku. Pre divákov sú obe súťaže zaujímavejšie o to viac, že každý môže byť členom poroty, bude sa koštovať polievka, ako aj výsledok pekárskeho majstrovstva žien.

Halászlé sa musí uvariť z takého množstva surovín, aby ho bolo najmenej 5 litrov, suroviny a chlieb si zabezpečujú súťažiaci sami, rovnako ako materiál, kotol, drevo a všetko potrebné. Misky a lyžičky zabezpečia organizátori.

Registrácia je do 13.00 h. Družstvá, ktorých polievku označia diváci za najlepšiu, dostanú zaujímavú cenu.

Súčasne sa budú hodnotiť aj bábovky. Tu sú podmienky jednoduchšie. Gazdinky ich upečú doma a donesú pred miestny úrad. Vítaný je aj recept na pečenie. Autor víťaznej bábovky získa zaujímavú cenu.

(gub)

Páčil sa vám článok?