Na Dňoch Rusoviec balón, ohňová šou a ohňostroj

18.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Pri príležitosti 800. výročia prvej písomnej zmienky o Rusovciach pripravuje mestská časť na sobotu 23. augusta 2008 kultúrno-spoločenské podujatie s názvom Dni Rusoviec. Podujatie sa začína o 14:00 h v areáli rusovského parku.

Návštevníci sa môžu tešiť na ohňostroj či lietajúci balón ukotvený 40-metrov dlhými lanami. Do balóna sa zmestia traja návštevníci, ktorých vynesie do výšky 25 metrov. Výhľad z neho budú môcť vychutnávať okolo sedem minút. Pre agentúru SITA to uviedla Mária Jajcajová z miestneho úradu.

Kultúrny program otvorí o 14:30 detský folklórny súbor Gerulata. Návštevníkov bude následne baviť aj folklórny súbor SĽUK, Gizka Oňová, DJ Števo Kolár či speváci Zdenka Predná a Peter Cmorík. Chýbať nebudú ani brušné tance v podaní skupiny Hazar Devla, žonglérske kúsky a ohňová šou v podaní skupiny Duo Aratron Aspis či piesne známych muzikálov v podaní Karin OIasovej, Jarmily Hittnerovej, Marty Potančokovej, Martina Hudeca a Marcela Berkyho. Okrem toho budú pre deti pripravené koníky, kolotoče či stánky s cukrovou vatou. Občerstvenie bude zabezpečené pre všetkých

Akcia je v poradí 10. ročníkom tradičného kultúrno-spoločenského podujatia, ktoré sa v predchádzajúcich rokoch organizovalo pod názvom Rusovce bez hraníc.

(sita)

Páčil sa vám článok?