Na Malých hodoch v Lamači country aj ľudovka

10.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

V Lamači sa v sobotu uskutočnia na futbalovom ihrisku Malé hody, informovala Blanka Veselá z lamačského miestneho úradu. Niekoľko rokov sa podľa nej organizovali len Hrubé - Veľké hody na Rozáliu v septembri, tento rok však začali organizovať akcie aj počas leta, preto obnovili túto akciu.

"Pokúšame sa vrátiť k pôvodnej lamačskej tradícii, keď boli v Lamači dvoje hody, a to Malé hody na Margitu v júli a Hrubé hody na Rozáliu v septembri," zdôvodnila.

Podujatie sa začne o 16:00, návštevníkom zahrá ľudová hudba Šarfianka, country skupina Atak, pripravený je aj hudobno-tanečný program mladého speváka Martina Madeja, od 20:00 zahrá do tanca skupina Kartágo. Najmenší sa môžu od 14:00 do 18:00 zabávať na nafukovacom hrade.

Hody sú podľa lamačského kostola a kaplnky. Kostol v centre mestskej časti je zasvätený svätej Margite, ktorá krášli lamačský erb. Kaplnka zasvätená Rozálii bola vystavaná zo zbierok ľudí, ktorí utekali pred morom a pri oddychu na kopčeku v Lamači sa dozvedeli správu, že mor sa skončil.

(sita)

Páčil sa vám článok?