Rodičia sú proti sťahovaniu materskej školy

11.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Rodičia z Materskej školy v Lamači na Zlatohorskej ulici nesúhlasia so sťahovaním ich detí do iných priestorov. O zmene sídla rozhodli nedávno uznesením poslanci miestnej samosprávy.

Podľa Eleny Fišerovej, jednej z mamičiek, ktorej dieťa materskú školu na tejto ulici navštevuje, rodičia chceli, aby sa rekonštrukcia budovy, do ktorej sa majú deti sťahovať, ukončila do novembra alebo do konca roka. Zlatohorská sa má však podľa nej vysťahovať do 30. júna. Otázne preto podľa nej zostáva, kam sa zatiaľ odloží zariadenie školy.

Rodičia navyše pochybujú, či sa za dva mesiace dokončí rekonštrukcia budovy, aby do nej deti od prvého septembra mohli nastúpiť. Objekt na Malokarpatskom námestí, bývalá Oáza, má totiž podľa nej v havarijnom stave kúrenie i elektrinu. Dodala, že starostka Lamača sa odvoláva na rozhodnutie miestnych poslancov, čo sa rodičom nepáči, a chceli by, aby im s problémom pomohla.

Starostka Oľga Keltošová (nezávislá) pre Bratislavské noviny povedala, že v máji rokovali tri komisie o materských školách a na následnom miestnom zastupiteľstve poslanci jednomyseľne schválili rekonštrukciu budovy na Malokarpatskom námestí. Na rokovaní boli podľa nej rodičia aj riaditeľka materskej školy. Ide podľa nej o bývalú klasickú stavbu pre predškolské zariadenie, ktoré vyhovuje rozširovaniu tried vzhľadom na očakávaný prírastok detí v mestskej časti. Zariadenie na Zlatohorskej je detašovaným pracoviskom, ktoré už kapacitne nestačí.

„Poslanci rozhodli na zastupiteľstve takto, ja som už len povinná spolu s miestnym úradom ich uznesenie realizovať,“ konštatovala lamačská starostka O. Keltošová. Uviedla, že po rokovaniach v máji, ktoré predchádzali zastupiteľstvu sa poslanci rozhodli celkom jednoznačne.

Starostka Lamača si myslí, že dokončiť rekonštrukciu sa do prvého septembra dá. Pripomenula, že ak by ktorýkoľvek z miestnych poslancov otvoril túto tému opäť, zastupiteľstvo sa ňou bude zaoberať. Dodala, že na Zlatohorskej ulici by mali zostať umelecká škola a súkromná základná škola s materskou školou. Materské centrum Obláčik sa z Oázy presťahuje na Zlatohorskú a bude slúžiť aj na aktivity voľného času a pre mimovládne organizácie.

(rob)

Páčil sa vám článok?