V Lamači budú žiakom prednášať o eure

28.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Žiakom základnej školy na Malokarpatskom námestí v mestskej časti Lamač budú v stredu od 8:45 prednášať o eure. Hlavnou témou vyučovacích hodín bude Euro - používanie pomôcok o eure.

Prostredníctvom prezentácie "Zoznámte sa s eurom" chcú žiakov pripraviť na zavedenie eura, motivovať ich, aby premýšľali o tejto problematike a tvorivo vyjadrovali svoj postoj k téme našej novej meny. Informovali o tom z Odboru masmediálnej politiky Ministerstva školstva SR.

S blížiacim sa termínom prechodu na euro sa v základných a stredných školách budú čoraz častejšie uskutočňovať informačné projekty, aby boli všetci včas a dobre informovaní. Podľa splnomocnenca vlády pre euro Igora Baráta budú spoločnú európsku menu od septembra na školách preberať v rámci existujúcich predmetov, napríklad na slovenčine, cudzích jazykoch, matematike, dejepise, výtvarnej, etickej výchove, ale aj na hudobnej výchove.

Žiaci by sa mali dozvedieť termín zavedenia eura, konverzný kurz, mali by spoznať podobu euromincí a bankoviek, ochranné prvky, ako bude fungovať duálny systém a informácie o ochrane spotrebiteľov pri prechode na novú menu. Naučiť by sa mali aj to, kde a ako môžu zameniť slovenské koruny za eurá.

(sita)

Páčil sa vám článok?