Materské školy do útlmového režimu nepôjdu

19.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Materská škola Bazovského a Materská škola Pekníkova v mestskej časti Dúbravka nebudú v školskom roku 2008/2009 v útlmovom režime. Rozhodli o tom dúbravskí poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Podľa schváleného návrhu poslaneckého klubu Smer-SD, ĽS-HZDS, SNS a Strana zelených zostane aj v ďalšom školskom roku vo všetkých materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti rovnaký stav ako v aktuálnom školskom roku.

"Nechceme, aby sa deti nemohli zapisovať aj do dvoch dotknutých materských škôlok. Nechceme, aby mamičky dávali deti do iných zariadení, pritom jednu z týchto škôlok môžu mať za rohom," povedal poslanec Boris Hradecký.

Okrem toho sa v mestskej časti očakáva veľký stavebný boom, výstavba ďalších nájomných bytov či rodinných bytov. Zastupiteľstvo zároveň schválilo vypracovanie návrhu na stavebné úpravy a kalkuláciu nákladov opráv na materskej škole Bazovského.

Dôvodom navrhovaného útlmového režimu bol predpokladaný nižší počet zapísaných detí ako je možnosť a kapacita zariadení. "Aby sme dosiahli optimálnu naplnenosť tried, navrhovali sme dať dve z materských škôl do útlmového režimu," konštatoval vedúci oddelenia školstva, kultúry, mládeže a športu Milan Trstenský. Materiál pritom hovoril o tom, aby sa v prípade malého počtu detí nezapisovalo na spomínaných dvoch materských školách. Režim by bol pritom limitovaný jedným rokom.

Mestská časť Dúbravka má vo svojej pôsobnosti desať materských škôlok. Päť z nich prevádzkuje ako kompletné 4-triedne školské zariadenia, tri ako 3-triedne a dve ako 2-triedne školské zariadenia. Posledné spomínané sú práve Materská škola Bazovského a Materská škola Pekníkova. Škôlky ponúkajú kapacitu pre 1000 detí, v súčasnosti je ich v týchto školských zariadeniach okolo 750.

(sita)

Páčil sa vám článok?