Opäť sa budeme môcť stretnúť pri hodinách

27.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Je to tak. Bratislavčania, dostanete dar. Nájdete ho pri hoteli Carlton. Chceli by ste sa poďakovať spolu s nami? Tak potom poďakujte ľuďom, ktorí majú radi Bratislavu, záleží im na nej a chcú prispieť k jej skrášleniu.

Sú to vaši susedia, „Prešpuráci,“ dokonca aj zahraniční Slováci a jedna z bánk, ktorej záleží na komunite, kde žijú jej klienti. Ich mená nájdete na podstavci hodín.

V júni Komunitná nadácia Bratislava oslovila Bratislavčanov, aby prispeli na prinavrátenie hodín, ktoré ešte v 60. tych rokoch skrášľovali priestor pred hotelom Carlton. A nielen to, boli miestom randenia a stretávania sa. Vzhľadom na to, že pôvodné hodiny boli zničené, bolo potrebné dať ich opäť vyrobiť. Konečná suma dosiahla 450 000 korún.

Myšlienka darovania a obnovenia tradície oslovila mladých i starých, domácich i zahraničných. Viacerí z darcov nielen darovali, ale aj porozprávali svoj príbeh. Nejedna staršia pani spomínala, že hodiny jej pripomínajú príjemné chvíle zamilovanosti z mladosti. Otec troch detí spomínal, ako voľakedy s babičkou čakajúc na autobus i hodinu zízal na ciferník hodín a sledoval ich ručičku.

Milo prekvapili dary z USA či zo Švajčiarska. I tam žijú bratislavskí patrioti. Hlavným donátorom sa stala spoločnosť Slovenská sporiteľňa, a.s. Darovala chýbajúcich 400 000 korún, a tým aj uzavrela zbierku. Bratislavčania teda sami darovali hodiny svojmu mestu.

Komunitná nadácia Bratislava ďakuje za všetky dary a verí, že hodiny prirastú k srdcu obyvateľom a pohľad na ne im bude pripomínať ich štedrosť.

(knb)
Páčil sa vám článok?