Festival vysokohorskej turistiky v DK Dúbravka

22.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Priaznivci vysokohorskej turistiky, horolezectva a skialpinizmu sa môžu tešiť na festival Marmotafest 2008, ktorý sa uskutoční 15. a 16. februára v Dome kultúry bratislavskej Dúbravky.

Ako dnes potvrdil vedúci organizačného tímu Vladimír Beňadik, účastníci dôvernejšie spoznajú zážitky popredných horolezcov Doda Kopolda, Martina Minaříka, Davida Fojtíka, polárnika Petra Valušiaka či extrémneho lyžiara Jána Nováka.

Okrem týchto oficiálnych hostí bude vzácne stretnutie s čestným hosťom festivalu 75-ročným horolezcom, speleológom a filmárom Slavomírom Chmelom. "Má vzácne dokumenty spred 40 rokov, keď ako jeden z prvých Slovákov vystúpil na vrchol Pik Lenina v Pamíre," láka Beňadik.

V programe druhého ročníka festivalu je osem horských dokumentárnych filmov. Medzi nimi vo veľkej sále premietnu medzinárodne úspešný film Neznáma Antarktída od režiséra Pavla Barabáša aj dokument pražského primátora Pavla Béma Okno do nebe o jeho minuloročnom výstupe na najvyšší vrch zeme. Podujatie spestrí výstava fotografií z Pamíru, Álp a iných svetových horstiev.

Festival s voľným vstupom organizuje dúbravské občianske združenie Marmota. Informácie sú na internetovej stránke http://festival.marmota.sk.

(tasr

Páčil sa vám článok?