Hana Zagorová a Petr Rezek v DK Dúbravka

20.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Dome kultúry Dúbravka budú znieť v stredu 30. januára hity ako Bludička Julie, Já jsem tvá neznámá, Tisíc nových jmen, Gvendolína, Tanečnice, Maluj zase obrázky, Kapky, Kdyby se vrátil čas, Duhová víla, Počítadlo lásky či Benjamin.

Zo svojho repertoára ich bude rad za radom vyťahovať česká legenda Hana Zagorová. V Bratislave vystúpi s Petrom Rezkom, ktorý po boku speváčky vystupuje už od roku 1999. Dvojicu bude sprevádzať skupina Miloše Nopa.

Okrem spevu sa Hana Zagorová zviditeľnila i ako textárka, scenáristka, herečka a moderátorka. Úspešnú kariéru odštartovala v roku 1968 singlom Svatej kluk. Po dvadsiatich rokoch na hudobnej scéne jej bývalý režim zakázal činnosť. Napriek tomu v novembri ´89 vystúpila na Letenskej pláni a spolu s Jozefom Suchým a Jaroslavom Hutkom sa stala jedným zo symbolov nežnej revolúcie.

Prvý ponovembrový album Rozhovor v tichu vydala speváčku v roku 1991. Opätovne však začala koncertovať až sedem rokov po revolúcii. Posledný album Hany Zagorovej nesie názov Zloděj duší, vyšiel v decembri minulého roka.

(sita)

Páčil sa vám článok?