Rekonštrukcia hradu obmedzila prevádzku SNM

15.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia Bratislavského hradu obmedzila prevádzku Slovenského národného múzea - Historického a Hudobného múzea. Napriek tomu časť výstavných priestorov zostane pre verejnosť sprístupnená. Informovala o tom Jana Chrappová zo SNM.

Do konca januára majú návštevníci poslednú možnosť pozrieť si výstavu Pred záverečnou venovanú architektovi Alfredovi Pifflovi - iniciátorovi prvej rekonštrukcie Bratislavského hradu v polovici 20. storočia a výstavu venovanú významnému hudobnému skladateľovi - Mikuláš Schneider-Trnavský: Umelec národa. Návštevníci múzea môžu zároveň obdivovať výhľad na mesto z najvyššieho miesta hradu - Korunnej veže. Do februára je otvorená archeologická expozícia Klenoty dávnej minulosti Slovenska, uvádza sa v tlačovej správe.

Ako ďalej informovala Chrappová, obnovená výstava História a budúcnosť Bratislavského hradu pod Čestným nádvorím hradu zostáva otvorená pre verejnosť počas celého roka. Historické múzeum SNM pripravuje pre návštevníkov areálu Bratislavského hradu aj nové výstavy v priestore bašty Luginsland.

Vzdelávacie programy Bratislavský hrad sa s nami hrá a Panovníci na hrade, Mikuláš, ktorý nenosil len darčeky..., To najlepšie z hudby..., Keď na hrade znejú zvuky stredoveku... pre žiakov základných škôl budú naďalej na objednávku. Na objednávku je v bašte Luginsland sprístupnená výstava SNM - Hudobného múzea V hudobnom dialógu - Rodina Albrechtovcov a tradície domáceho pestovania komornej hudby v Bratislave.

Počas tohto roka naďalej ostáva v riadnej prevádzke druhé pracovisko SNM-Hudobného múzea - kaštieľ Dolná Krupá, uviedla Chrappová. Podrobnejšie informácie o podujatiach v kaštieli možno nájsť na www.snm.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?