A4 oslávi 4. výročie inscenáciou Narodeniny

15.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vo štvrtok to budú už štyri roky, čo bratislavský A4-Nultý priestor pripravuje kultúrne podujatia pre milovníkov divadla, tanca, literatúry, filmu, hudby a umenia vôbec.

Za ten čas sa ich v budove na Námestí SNP konalo vyše 800. Pomyselné štyri slávnostne sviečky na torte A4-Nultého priestoru sfúkne 17. januára o 20:00 jeho domovské divadlo SkRAT. Oslavovať bude inscenáciou s príznačným názvom Narodeniny.

V hre Christophera McKeya sa predstavia Ingrid Hrubaničová, Milan Chalmovský, Zuzana Piussi, Dušan Vicen a Ľubo Burgr, ktorý pre predstavenie zložil aj hudbu. Členov divadla SkRAT toto dielo oslovilo v septembri minulého roka na medzinárodnom festivale politického divadla Ex Ponto 2007 v Ľubľane. V Bratislave ho uviedli v decembri 2007. Diváci inscenácie Narodeniny sa podľa tvorcov ocitnú "na narodeninovej žúrke, na ktorú by bolo lepšie neprísť". Pozvanými na party sú štyridsiatnici, ktorí vôbec netušia, že zostarli. Na oslave sa však dozvedia pravdy i klamstvá o svojej minulosti aj budúcnosti.

A4-Nultý priestor je jediným bratislavským kultúrnym centrom, ktoré sa zameriava výhradne na prezentáciu a podporu inovatívnej tvorby domácich i zahraničných umelcov s orientáciou na experimentálne a hraničné umelecké formy. Popri štandardných kultúrnych podujatiach organizuje aj multimediálne akcie, dáva priestor umeniu nových médií, konajú sa tam odborné semináre či workshopy.

Každoročne sa stáva dejiskom viacerých medzinárodných festivalov, napríklad medzinárodného hudobného festivalu NEXT, festivalu sieťovej kultúry Multiplace, medzinárodného festivalu súčasného tanca a pohybového divadla Nu dance fest, medzinárodného festivalu poézie Ars poetica, medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet či festivalu Nová dráma.

Informovala o tom PR manažérka A4-Nultého priestoru Lenka Bednárová

(sita)

Páčil sa vám článok?