Komorný koncert Z. Bujnovej a D. Šujana

13.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Skladby Haydna, Mouqueta, Castéreda, Enesca a Borna budú znieť v utorok, 15. januára, od 18:00 v Mozartovej sieni Rakúskeho veľvyslanectva na Ventúrskej ulici v Bratislave. Komorný koncert si prítomní vypočujú v podaní mladých umelcov - flautistky Zuzany Bujnovej a klaviristu Dušana Šujana.

Zuzana Bujnová hrá na priečnej flaute už desať rokov. Aktuálne je poslucháčkou 4. ročníka flautovej triedy Marty Braunsteinerovej na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. Od roku 2003 popri štúdiu hudby študuje aj psychológiu na Univerzite Komenského v Bratislave. Spolu s Martinou Kuštárovou a Veronikou Vitázkovou pôsobí v triu Flautissimo.

Dušan Šujan študoval na Štátnom konzervatóriu v Bratislave u Petra Čermana a na Vysokej škole múzických umení v Bratislave v triede Mariána Lapšanského. Dvakrát zvíťazil v celoštátnej Súťaži slovenských konzervatórií, v roku 1999 získal Cenu Ministerstva školstva SR na Medzinárodnej klavírnej súťaži J. N. Hummela v Bratislave.

Brány na koncertné pódia mu v roku 1993 otvoril debutový recitál, ktorý uviedol v Kongresovej hale v Piešťanoch. Spolupracoval so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a Štátnym komorným orchestrom Žilina. Je členom unikátneho klavírneho tria MyLenUm. V súčasnosti pôsobí na bratislavskom Konzervatóriu a na VŠMU.

(sita)

Páčil sa vám článok?