Bratislava bude aj tento rok Partyslava

14.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava sa v posledných rokoch bez väčších problémov zaradila medzi veľké európske a svetové mestá, v ktorých existuje spoločenská tradícia veľkolepých osláv príchodu nového roku v uliciach mesta.

Oslavy začínali takmer z ničoho, veď ešte do roku 1998 tu nebolo na čo nadviazať. Odvtedy však organizátori dokázali do ulíc historického centra prilákať desaťtisíce Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta atraktívnym programom, v ktorom vždy účinkujú špičkoví reprezentanti slovenskej popovej kultúry.

Organizátori z kancelárie primátora a občianskeho združenia Hlava 98 sľubujú, že tohtoročné oslavy v ničom nezaostanú za predchádzajúcimi úspešnými ročníkmi.

Centrom osláv bude opäť Hlavné námestie s viachodinovým koncertom. Ten sa začne o 18.00 h a potrvá približne do jednej hodiny po polnoci. Už od skorého popoludnia sa prostredníctvom veľkoplošnej obrazovky budú môcť návštevníci osláv na Hlavnom námestí stať účastníkmi polnočných okamihov v iných svetových metropolách a v rôznych časových pásmach.

Hviezdoslavovo námestie je svojou rozlohou aj polohou predurčené na veľkú diskotéku, ktorá bude tancuchtivých návštevníkov lákať od 22.00 h do takmer druhej hodiny po polnoci. Už od 16.00 h tu však budú koncertovať veľmi zaujímavé hudobné formácie reprezentujúce rôzne štýly ľudovej, world a ethno hudby z rôznych končín sveta.

Vyvrcholením silvestrovských osláv bude polnočný ohňostroj nad hladinou Dunaja s pôsobivým odpočítavaním posledných sekúnd starého roka. Dejiskom tejto emotívnej šou bude úsek Rázusovho nábrežia od budovy Slovenského národného múzea po Nový most.

Dramaturgia a produkcia programu je financovaná vďaka finančnej podpore reklamných a mediálnych partnerov. Hlavné mesto SR Bratislava finančne zabezpečuje organizáciu verejného poriadku, vrátane posilnenej MHD, upratovania, zdravotnej a bezpečnostnej služby.

Bratislavský Silvester láka aj cudzincov

Projekt bratislavských Silvestrov vznikol začiatkom februára 1999, keď sa stretli zástupcovia občianskeho združenia Hlava 98 so vtedajšími predstaviteľmi samosprávy Starého Mesta, aby sa spoločne dohodli na zorganizovaní veľkých celomestských osláv príchodu nového roku 2000.

Zatiaľ čo v roku 1999 viedla Bratislavčanov túžba aspoň sa vyrovnať iným slovenským mestám, dnes je Silvester v Bratislave pojmom nielen na Slovensku, ale v celom regióne. V posledných rokoch ho popri desaťtisícoch Bratislavčanov navštevuje okolo 15-tisíc zahraničných návštevníkov.

„Silvester je dnes jedným z najdôležitejších marketingových podujatí mesta,“ potvrdzuje Milan Vajda, šéf marketingu na magistráte. „Pred niekoľkými rokmi jedna česká televízna stanica vyhlásila bratislavský Silvester za najvydarenejší v našom regióne.“

(sil)
Páčil sa vám článok?