Dva výnimočné koncerty v Redute

5.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

V polovici decembra sa v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie uskutočnia dve zaujímavé vystúpenia osobností slovenskej hudobnej scény.

V pondelok 10. decembra o 19.00 h bude v Redute znieť Hot štýl - hudba 20. a 30. rokov minulého storočia. Hosťom bude orchester Bratislava Hot Serenaders pod umeleckým vedení Juraja Bartoša, ktorý hrá v rovnakom zložení od roku 1992. V roku 1994 orchester vyhral veľký festival zasvätený hudbe 20. a 30. rokov vo francúzskom Saint Raphael, kde dostali cenu Sidney d’ Or.

V stredu 12. a vo štvrtok 13. decembra zaznie v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie oratórium francúzskeho skladateľa Hectora Berlioza - Kristovo detstvo, op. 25. Dielo stvárňujúce narodenie Ježiša a jeho útek do Egypta. Berlioz ho komponoval v rokoch 1850-1854. Po prvýkrát bolo uvedené v Paríži roku 1854 a skladateľ okamžite zožal úspech.

Vokálno-inštrumentálne dielo inšpirované religióznou témou zaznie v interpretácii Slovenskej filharmónie, Slovenského filharmonického zboru (zbormajster Jozef Chabroň), sólistov - Adriana Kohútková, soprán, Otokar Klein, tenor, Vladimír Chmelo, barytón, Peter Mikuláš, bas, Stanislav Beňačka, bas, pod taktovkou renomovaného francúzskeho dirigenta Serga Bauda.

(dš)
Páčil sa vám článok?