Chcú rozšíriť kapacity škôlky na Šulekovej ulici

6.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto uvažuje o ďalšom rozvoji a rozšírení kapacity Materskej školy na Šulekovej ulici. Investičné oddelenie miestneho úradu v súčasnosti pripravuje projektovú dokumentáciu na vybudovanie šikmej strechy nad celým objektom.

Informovala o tom staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová. Keďže je však strecha škôlky v zlom stave a zateká dovnútra, do konca novembra chce mestská časť v nevyhnutnom rozsahu opraviť strešný plášť na budove materskej školy, pričom za opravu zaplatí 250-tisíc korún.

"Pôvodne sa mala strecha opravovať náročnejšou technológiou a náklady mali dosiahnuť až 2,2 milióna korún, no vzhľadom na zázemie, prostredie, v akom sa materská škola nachádza, a o úvahách o prípadnom rozšírení kapacity, mestská časť od toho zámeru odstúpila. Starému Mestu sa zdal byť tento spôsob opravy súčasnej strechy drahý a bolo by to plytvanie verejnými peniazmi," spresnila Kopřivová.

Po rozšírení kapacity materskej školy by mal vzniknúť povalový priestor, ktorý bude možné využiť viacerými spôsobmi, napríklad ako herne či kabinety. Pri jej budovaní budú podľa Kopřivovej použité kvalitné tepelné a vodotesné izolácie, konštrukcia bude trvanlivejšia a strecha menej náročná na údržbu.

Kopřivová uviedla, že v súčasnosti sa robí aj generálna oprava strechy na budove materskej školy na Kuzmányho ulici, náklady si vyžiadajú 1,6 milióna korún a nečakaná havária v materskej škole na Timravinej ulici, kde sa v priestoroch umyvárky a toaliet prepadol strop, stála MČ 300-tisíc korún. Do konca roka sa podľa nej uskutoční aj generálna oprava strechy a zateplí sa obvodový plášť budovy bývalých Detských jaslí na Javorínskej ulici, na čo mestská časť vyčlenila z tohtoročného rozpočtu 5 miliónov korún.

"V budúcnosti by sa sem mali vrátiť jasličkári a aby sa efektívne využila celá kapacita rekonštruovaného objektu, mali by k nim podľa uznesenia staromestského miestneho zastupiteľstva pribudnú aj deti v škôlkarskom veku," konštatovala Kopřivová. Ako uviedla, Staré Mesto ešte v tomto roku dokončí revitalizáciu detských ihrísk pri MŠ na Malej a Podjavorinskej ulici. "Pribudnú tu nové hracie prvky, napríklad preliezky, šmykľavky či koníky a urobia sa sadové úpravy. MČ za to zaplatí vyše 600-tisíc korún," dodala Kopřivová.

(sita)
Páčil sa vám článok?