Na Hviezdoslavovom námestí bude jarmok

3.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Martinský jarmok zasvätený jednému z patrónov Bratislavy sa uskutoční na Hviezdoslavovom námestí v piatok a v sobotu 9. a 10. novembra. Jeho organizátorom je mestská časť Staré Mesto.

Dovezú keramické výrobky, sviečky, dekorácie zo sušených kvetov, ľanové tkané prestierania, vitráže, fúkané sklenené ozdoby a iný úžitkový či dekoratívny tovar. Opäť nebudú chýbať stánky s občerstvením. Popri tradičných pochúťkach, ako sú cigánska pečienka či grilovaná klobása, budú v ponuke medovníky, skalické trdelníky, bratislavské rožky, medovina a iné gurmánske i tekuté regionálne špeciality.

Trhy otvoria v piatok okolo obeda, záverečná bude o 18. hodine. V sobotu budú trhovníci návštevníkom k dispozícií od 10.00 do 18.00 h. Na oba dni organizátori chystajú kultúrny program v čase medzi 15.00 a 17.00 h.

K sviatku sv. Martina sa v Starom Meste viaže aj záver sezóny letných terás pri reštauráciách a kaviarňach. Martin, ktorý v dlhoročnej histórii zvyčajne prichádzal do Bratislavy 11. novembra na bielom koni, je bodkou za bohatým kultúrnym a spoločenským životom pod holým nebom. Ten sa do historickej časti mesta ešte vráti v podobe Vianočných trhov od 23. novembra do 23. decembra a tiež na Silvestra 2007.

(tasr)
Páčil sa vám článok?