Festival českého divadla v Štúdiu L+S

26.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Sedem inscenácií českých divadelníkov ponúkne tento rok už 14. ročník festivalu osobností českého divadla, ktorý sa bude konať v bratislavskom Štúdiu L+S od 5. do 12. novembra.

Festival sa začína v pondelok 5. novembra autorskou veselohrou Pudl a magnolie s Ivou Janžurovou a Stanislavom Remundom. V utorok 6. novembra sa v inscenácii Černá díra v podaní Dejvického divadla predstaví Martha Issová, Václav Neužil, David Novotný, Pavel Šimčík, Ivan Trojan a ďalší.

Príbeh priateľstva medzi americkým dramatikom a talianskou herečkou v hereckom duete Simony Stašovej a Oldřicha Víznera predstaví Divadlo v Řeznické 7. novembra hrou Římské noci. Verše básnika J. Schneidera zaspieva a zarecituje Marta Kubišová v recitále z Divadla Ungelt Vítej, lásko vo štvrtok 8. novembra.

Divadelné predstavenie Petrolejové lampy, ktoré uvedie Divadlo Na Jezerce 10. novembra ponúkne divadelný zážitok, ktorý nenechá žiadneho diváka ľahostajným. V predstavení účinkujú Jan Hrušinský, Věra Kubánková, Barbora Hrzánová a. i. V nedeľu 11. novembra sa predstaví Komorní divadlo Praha nezvyčajným príbehom Smlouva. V hlavnej úlohe si zahrajú František Němec a David Matásek.

Festival osobnosti českého divadla zavŕši predstavenie divadla Viola Novocento (Magické Piano) 12. novembra. V strhujúcom príbehu geniálneho klaviristu si zahrá David Prachař a Emil Viklický.

(dš)
Páčil sa vám článok?