Dúbravské hody budú už tento víkend

19.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Kultúrny program spojený s hodovým sprievodom pripravila bratislavská mestská časť Dúbravka od piatka do nedele. Na Dúbravských hodoch sú pre návštevníkov pripravené rôzne koncerty, súťaže, kolotoče, let balónom, skákací hrad, šmykľavka, trampolína a stánky.

Organizátori sústredili program do okolia dúbravského Domu kultúry až po Miestny úrad. Na piatok je od 9:00 v areáli Beach volejbalu za základnou školou Beňovského naplánovaný turnaj v plážovom volejbale. Od 17:00 predstaví fotograf Ladislav Lesay v Dome kultúry svoju reportážnu tvorbu a od 18:00 zahrá pred Domom kultúry návštevníkom dychová hudba Záhorienka.

Sobotný program sa začne o 9:00 pred Domom kultúry súťažením v rôznych kategóriách. O Pohár starostu Dúbravky budú bojovať hasičské družstvá, pre všetky vekové kategórie sú pripravené súťaže v streľbe zo vzduchovky, šachový či beach volejbalový turnaj. Rodinné dvojice si môžu zahrať tenisový turnaj vo štvorhrách v areáli Tenis centra na Lysákovej ulici. Od 10:00 budú môcť záujemcovia už po štvrtýkrát súťažiť vo varení hodového guláša o dúbravskú zlatú varešku.

O 14:30 sa návštevníkom prihovorí aj dúbravský starosta Ján Sandtner. Potom sa slávnostný sprievod presunie od kostola Svätého Ducha k Miestnemu úradu, čím sa oficiálne otvoria hody v Starej Dúbravke. Až do neskorých večerných hodín sa budú môcť návštevníci zabávať pri dychovej hudbe či country.

Nedeľňajší program sa začne futbalovým stretnutím medzi FK Dúbravka a Devínska Nová Ves o 9:30 na dúbravskom štadióne. O 10:30 bude slávnostná omša v kostole Ducha Svätého a o 11:00 v kostole sv. Kozmu a Damiána. O 14:30 starosta Sandtner slávnostne vykopne loptu na futbalovom štadióne, čím otvorí priateľské futbalové stretnutie miestnych poslancov. Od 16:00 až do neskorých večerných hodín sa budú môcť návštevníci opäť baviť za sprievodu dychovej a inej hudby.

(sita)
Páčil sa vám článok?