Pokračuje trojdňový Bratislavský jarmok

1.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Remeselníci so 70 stánkami zaplnili pešiu zónu v centre Bratislavy od morového stĺpa na Rybnom námestí po altánok na Hviezdoslavovom námestí, kde sa od piatka do nedele koná Bratislavský jarmok.

Dnes potrvá jarmok do 22.00 a v nedeľu do 19.00 h. Jarmok organizuje mestská časť Staré Mesto.

Remeselníci a ľudoví umelci z rôznych miest Slovenska i ČR sa prezentujú pestrou ponukou výrobkov z keramiky, dreva, skla, textilu, kovu, kože a iných materiálov. Nechýbajú drevené misky a rôzne kuchynské potreby, košíky a iný tovar z prútia, prírodné mydlá, tkané koberce, maľované sklené svietniky, rôzne druhy sviečok, fujary a iné ľudové nástroje, cínoví vojačikovia, vitráže, keramické šperky, zapekacie misky z keramiky či výrobky z patchworku.

Deti s hmotnosťou do 25 kg sa môžu zadarmo povoziť na starodávnom ručne poháňanom drevenom štvorkošovom kolotoči. Na jarmoku sú občerstvovacie stánky aj s národnými jedlami či výrobkami charakteristickými pre rôzne regióny Slovenska. Patrí medzi ne skalický trdelník, stredoslovenské párance, bratislavské makové a orechové rožky, moravské koláče alebo viaceré druhy medovníkov.

(tasr)

Páčil sa vám článok?