Čaká nás bohatý kultúrny víkend

30.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Prvý septembrový víkend bude v Bratislave doslova nabitý. Toľko kultúrnych a spoločenských udalostí, ktoré budú od piatka 31. augusta do nedele 2. septembra, Bratislava už dávno nezažila.

V piatok sa na Hviezdoslavovom námestí začína Bratislavský jarmok, ktorý potrvá až do nedele. V sobotu na Hrade vystúpia Zlaté husle, v sobotu a nedeľu bude v hradnom areáli festival remesiel Dni majstrov na Hrade.

Navyše po piaty raz budú prvý septembrový víkend v hlavnom meste Korunovačné slávnosti, tentoraz v znamení korunovácie Anny Tirolskej. Korunovačný sprievod sa vydá v sobotu o 10.00 h z Bratislavského hradu na Hlavné námestie, kde bude od 10.30 h približne hodinový obrad korunovácie (vstup voľný).

Z centra mesta sa potom kráľovský sprievod a celé Korunovačné slávnosti presunú na pravý breh Dunaja na Tyršovo námestie, kde sa o 16.00 h začína Rytiersky turnaj (vstupné: 200 Sk dospelí, 100 Sk deti od 6 rokov). Korunovačný deň ukončí koncert Missa solemnis od Jána N. Hummela, ktorý sa začína o 20.00 h v Dóme sv. Martina (vstupné: 350 Sk dospelí, 150 Sk deti od 6 rokov). V nedeľu Korunovačné slávnosti pokračujú na Tyršovom nábreží od 14.00 do 20.00 h.

(ado)
Páčil sa vám článok?