Remeselníci sa predstavia opäť na hrade

13.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Areál Bratislavského hradu sa 1. a 2. septembra zaplní remeselníkmi a ľudovými umelcami zo všetkých končín Slovenska. Festival tradičného remesla pod názvom Dni majstrov na hrade bude mať ešte bohatšiu náplň ako minulý rok.

Jeden z hlavných organizátorov - Ústredie ľudovej umeleckej výroby v Bratislave vybral pre 17. ročník podujatia až sto výrobcov - majstrov rôznych remesiel. Ak vaše deti nevideli dosiaľ živého kováča s kropajami potu na tvári, tkanie na starosvetsky pôsobiacich krosnách či ručnú výrobu obrovského koryta, vezmite ich na hrad.

Lákadlom festivalu bude určite aj Škola remesiel ÚĽUV, ktorá ponúka deťom možnosť naučiť sa niektorý jednoduchý výrobný postup, tradičné bábkové divadlo Antona Anderleho z Banskej Bystrice, zábavné strihanie majstra papiera a nožníc - dizajnéra Karola Krčmára či spevácke a hudobné skupiny z Oravy a Horehronia.

Počuť naživo kovanie plechového zvonca, zvuky pastierskej trombity, práskanie biča, hranie na gajdy, nineru či fujaru, a zároveň vnímať prírodnú scenériu Hradného vrchu - aj takto si možno užiť tento sympatický letný festival, ktorý organizuje ÚĽUV, BKIS a mesto Bratislava. Vstup do areálu hradu bude po celé dva dni zdarma.

(dš)
Páčil sa vám článok?