Galéria Space na Lazaretskej ulici končí

10.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej galérii Space na Lazaretskej ulici sprístupnili verejnosti poslednú výstavu. "Dom koncom júla zapísali do zoznamu kultúrnych pamiatok a jeho majiteľ nám od septembra výrazne zvýšil nájomné, preto sme v nej už len tento mesiac a hľadáme nové priestory," zdôvodnil galerista Juraj Čarný.

Jeho galéria tam za prijateľné nájomné sídlila rok. Realizovala v nej osem individuálnych a kolektívnych výstav prevažne slovenských umelcov, ale aj z celého sveta.

Biele steny prízemného vyše 120-ročného Könyökiho domčeka naposledy zaplnil obrazmi mladý umelec Dávid Baffi. Do 24. augusta tam prezentuje tohtoročnú tvorbu s názvom Monoposty. Expozíciu pomenoval podľa série 12 malých obrazov, ale obdivovať možno aj veľkorozmerné akrylové maľby na plátne. Dielo Farby - laky má rozmery 1,9x2,7 metra, Neon 2,4x1,7 a Oblelaky 1,9x2,7 metra. Vyžlach, Čierny pasažier a ďalšie sú tiež väčšie abstraktné pestrofarebné maľby.

Rožňavský rodák Baffi (1980) absolvoval umelecké vzdelanie v Košiciach, Bratislave a Budapešti. Od roku 2002 má za sebou množstvo skupinových výstav v slovenských mestách, Maďarsku a ČR. Táto je jeho siedma samostatná.

(tasr)
Páčil sa vám článok?