Staré Mesto rekonštruuje niektoré základné školy

8.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto v súčasnosti rekonštruuje elektroinštaláciu v Základnej škole na Vazovovej ulici. Práce na elektroinštalácii budú hotové do začiatku školského roka, povedala hovorkyňa staromestskej samosprávy Alena Kopřivová.

Práce v škole na Vazovovej ulici sú najnáročnejšie, pretože elektroinštalácia bola v havarijnom stave, a vyžiadajú si 1,5 milióna Sk. Mestská časť pripravuje aj nevyhnutnú rekonštrukciu strechy školy za 4,1 milióna Sk, pracovať na nej sa bude aj počas školského roka. Dodala, že práce nenarušia vyučovanie.

V zmysle nariadenia hygienika čaká Základnú školu Dr. Milana Hodžu s materskou školou na Škarniclovej ulici rekonštrukcia sociálnych zariadení, plánované náklady sú 655 000 korún. Ďalšie rekonštrukčné práce na školských toaletách sa začnú v najbližších dňoch v škole na Jesenského ulici, odhadované náklady sú 1,85 milióna Sk, povedala Kopřivová.

Mestská časť Staré Mesto je zriaďovateľom ôsmich základných škôl, z toho sú dve základné školy s materskou školou. V školskom roku 2007/2008 by malo byť v staromestských základných školách 2642 žiakov, z toho 390 prvákov.

(tasr)
Páčil sa vám článok?