Heda Gablerová do SND prichádza z Nitry

22.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na záver divadelnej sezóny príde do Štúdia činohry Slovenského národného divadla hosťujúci súbor Divadla Andreja Bagara z Nitry. Divákom ponúkne divadelnú lahôdku v podobe predstavenia Henrika Ibsena Heda Gablerová.

V predstavení ide o súčasné čítanie klasického textu, s moderným scénickým spracovaním a súčasnou interpretáciou témy: prázdnota generácie dnešných posttridsiatnikov, povrchná exkluzivita vzťahov, hľadanie odpovedí na otázky zmyslu vlastnej existencie.

Hlavná hrdinka hry si kladie množstvo otázok. O zložitosti vlastného života, o jeho nenaplnenosti, vyprázdnenosti, zložitosti partnerských väzieb, o osobných prehrách, o manipulácii s najbližšími. A najmä o spoločnosti, ktorá núti človeka zraňovať a pritom byť v najvyššom štádiu „citového“ ohrozenia.

Čakajú na vás silné herecké výkony Kristíny Turjanovej (Heda), Marcela Ochránka, Zuzany Moravcovej, hosťujúceho Attilu Mokosa, Juraja Hrčku či Žofie Martišovej.

Nitriansku Hedu Gablerovú môžete vidieť  v Štúdiu SND 27. júna o 19.00 h.

Vstupenky si môžete kúpiť alebo objednať v pokladnici Činohry SND na Laurinskej 20 (vchod vedľa DPOH), tel. č.: 541 313 21.

(dš)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie