V sobotu v Rendezi prepadnú pancierový vlak

13.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ukážka prepadu pancierového vlaku z obdobia druhej svetovej vojny bude súčasťou zrazu historických železničných vozidiel v sobotu 16. júna v Rušňovom depe Bratislava východ - Rendez.

Na zraze bude 7 motorových vozňov, 10 prevádzkyschopných parných a 6 historických motorových rušňov. Súčasťou programu je aj ich defilé, prezentácia modelových železníc alebo vyhliadkové jazdy. Historické vlaky prídu aj zo zahraničia, z Českej republiky veľký parný rýchlik Albatros a z Maďarska oplášťovaná parná lokomotíva 242.

Vstupné do areálu bude 150 korún pre dospelých a 80 pre deti. To bude v nedeľu znížené pre menší počet rušňov a užší program.

Doprava bude zabezpečená historickými vlakmi z hlavnej stanice, ktoré budú odchádzať každú hodinu medzi 9.00 až 17.00 h okrem prestávky o 12.00 h. Z mesta bude tiež každú hodinu odchádzať historická električka, na ktorú sa pri Račianskom cintoríne napojí historický autobus. Podrobný cestovný poriadok a program podujatia je tu.

Podujatie organizuje Klub priateľov histórie železničnej dopravy v Bratislave v spolupráci so ŽSR a Železničnou spoločnosťou Cargo.

(tasr)

Páčil sa vám článok?