V Bratislave mali v sobotu sviatok vodníci

10.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zelené bytosti od dojčenského veku po 70-ročnú dôchodkyňu pútali v sobotu pozornosť pri Dunaji aj na Hviezdoslavovom námestí. Zišli sa na svojom sviatku na počesť Medarda - desiatom medzinárodnom festivale vodníkov.

Tohtoročný festival bol svetový, o čom svedčil púštny vodník Ali idúci na ťave v čele sprievodu. "Dunajský vodník Ferko ho pozval na nedávnom vodníckom kongrese v oáze na Sahare," zdôvodnil jeho účasť Vladimír Tomčík z občianskeho združenia Devínska brána.

Okrem ťavy v alegorickom sprievode bola novinkou aj rodina japonských vodníkov či tínedžeri na kolobežkách zo Záhoria. Tí sa napokon tešili z výhry v podobe nafukovacieho člna. Ešte väčšiu radosť mal vodnícky majster číslo 679, ktorý pocestuje na pivný festival do Mníchova. Vodnícka majsterka s číslom 628 môže uplatniť svoju masku na najbližšom karnevale v Benátkach.

Vecné ceny si odniesli aj ďalšie úspešné vodnícke bytosti rôznych vekových kategórií. Najstaršia odišla s cenou útechy, ale aj s prísľubom, že organizátori v budúcnosti vytvoria kategóriu pre seniorov. Odmenou pre všetkých vodníkov bol bezplatný vstup do zoologickej záhrady či jazda na kolotoči v Petržalke.

(tasr)

Páčil sa vám článok?