Na Hviezdoslavovom námestí opäť Ulička jazykov

8.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

V poradí 5. ročník podujatia zahraničných a jazykových inštitútov s názvom Ulička jazykov bude v piatok 7. júna na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

Od 11.00 do 16.00 h budú v rámci Dňa európskych jazykov na námestí stánky inštitútov, v ktorých budú môcť záujemcovia nájsť informácie o ich aktivitách, jednotlivých krajinách, možnostiach štúdia a jazykových pobytoch a kurzoch. Podujatie je spoločnou iniciatívou bratislavských inštitútov reprezentujúcich, Nemecko, Taliansko, Francúzsko, Maďarsko, Rusko, Španielsko a Veľkú Britániu, Bulharsko, Poľsko, Rakúsko a Informačnej kancelárie Rady Európy.

Počas celého dňa sa môžu návštevníci zapojiť do jazykového kvízu, v ktorom môžu vyhrať jazykový kurz podľa svojho výberu. Inštitúty tiež pripravili kultúrny program, ktorý predstaví jednotlivé krajiny, o 11.00 vystúpi 13-ročný hráč na škótske gajdy, nasledovať budú spevácke súbory a jednotlivci reprezentujúci Francúzsko, Nemecko, Rakúsko a Taliansko. Myšlienkou Dňa otvorených dverí je poukázať na jazykovú a kultúrnu rozmanitosť a zároveň zdôrazniť potrebu úcty a rešpektu voči iným jazykom a kultúram.

(sita)

Páčil sa vám článok?