Tori Amos - otvárací koncert Kultúrneho leta

6.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tohtoročné Bratislavské kultúrne leto a Hradné slávnosti otvorí koncert americkej speváčky a skladateľky Tori Amos. Jedna z najdôležitejších žien hudobnej scény vystúpi 22. júna o 20.00 h v Incheba Expo Aréne na Viedenskej ceste 7.

Americká speváčka, vlastným menom Myra Ellen Amos, predstaví na koncerte svoj nový album. Nadanie pre hudbu sa u Tori Amos prejavilo už v troch rokoch. Štvorročná skladala vlastnú hudbu a v šiestich bola ako najmladší študent prijatá na prestížne konzervatórium v Baltimore. V sedemnástich rokoch si zmenila meno z Ellen na Tori.

Prvý sólový album Little Earthquakes mal úspech. Druhá platňa Under The Pink priniesla ďalšie ocenenia. Za vrchol tretieho albumu Boys for Pele môžeme považovať piesne ako Horses, Blood Roses, Professional Widow a Caught a Lite Sneeze. Ďalší album From the Choirgirl Hotel patrí k jej najlepším. Platňa To Venus and Back obsahuje 2 CD, pričom na prvom sú nové skladby a na druhom živé nahrávky starších piesní. Na jej nasledovníka The Beekeeper museli priaznivci speváčky čakať až do roku 2005.

(dš)
Páčil sa vám článok?