Bratislava v pohybe súčasného tanca

6.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Jedenásty ročník medzinárodného festivalu súčasného tanca Bratislava v pohybe otvorí brány Slovenského národného divadla a Komorného štúdia Slovenského rozhlasu. Práve v týchto ustanovizniach môžete vidieť kvalitu súčasného tanca, tak ako ju už pravidelne festival ponúka svojim divákom.

Tento rok sa tanečné predstavenia odohrajú v čase od 9. - 16. júna. Festival je jediným reprezentatívnym podujatím svojho druhu na Slovensku a pravidelne ponúka divákom to najkvalitnejšie z medzinárodnej a domácej scény súčasného tanca.

Napriek tomu, že organizátori museli výrazne zredukovať pôvodné plány predstavení kvôli zníženiu dotácie ministerstva kultúry, festival prinesie niekoľko výborných súborov a tanečníkov s umelecky hodnotnými choreografiami.

V Historickej budove SND festival otvorí 9. júna kanadská choreografka Marie Chouinard so svojou skupinou, ocenená mnohými umeleckými cenami. Maďarsko bude reprezentovať mladá experimentátorka Réka Szabó (16. júna Komorné štúdio SRo). Zaujímavé interdisciplinárne predstavenie uvedie Helen Weinzierl so skupinou Laroque (15. jún Komorné štúdio SRo), ktorá je jednou z najprezentovanejších skupín rakúskej scény súčasného tanca.

Zo slovenských umelcov uvidíme Jána Gonščáka a Jara Viňarského (14. jún Komorné štúdio SRo). Skupina Debris uvedie duet vynikajúcich tanečníkov a choreografov Stanislavy Vlčekovej a Daniela Račeka (15. jún Komorné štúdio SRo). Program festivalu spestria vystúpenia slovenských tanečníkov a hudobníkov v uliciach Starého Mesta v dňoch 9. a 10. júna o 16.00 h.

(dš)
Páčil sa vám článok?