Ekonomická univerzita  plánuje začať výučbu v letnom semestri online

27.1.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ekonomická univerzita v Bratislave plánuje začať výučbu v letnom semestri akademického roka 2021/2022 on-line formou, a to od 14. februára minimálne do 13. marca.

Vyplýva to z opatrenia rektora univerzity, ktorý vydal na základe odporúčaní krízového štábu Ekonomickej univerzity v Bratislave pre monitorovanie, vyhodnocovanie situácie a prijímanie opatrení v súvislosti s výskytom a šírením ochorenia COVID-19.

Výučba na dennom štúdiu v 1. a 2. stupni štúdia pre študijné programy vyučované v cudzom jazyku sa môže od 14. marca realizovať hybridnou formou na základe odporúčania krízového štábu po zhodnotení vývoja situácie. "Výučba na dennom štúdiu – 1. a 2. stupeň štúdia – pre študijné programy vyučované v cudzom jazyku – sa bude od 14. februára počas celého letného semestra realizovať v súlade s harmonogramom akademického roka 2021/2022 podľa rozvrhu hodín výhradne on-line formou," uvádza sa na webe Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Za výber metódy a realizáciu vzdelávacích činností týkajúcej sa ochrany zdravia zamestnancov a študentov zodpovedá dekan príslušnej fakulty. Univerzita upozorňuje, že všetky opatrenia a termíny môžu byť zmenené a upravené v závislosti od rozhodnutí verejných autorít, napríklad Úradu verejného zdravotníctva SR.  

V prípade prechodu na hybridnú formu výučby bude prezenčnou formou realizovaná výučba takzvaných aktívnych foriem výučby (napríklad semináre a cvičenia, prípadne laboratórne cvičenia). On-line formou sa má uskutočniť výučba pasívnych foriem výučby, teda napríklad prednášky. Univerzita upozorňuje, že prezenčná časť výučby bude realizovaná v dôrazne odporúčanom režime OTP. "V prípade hybridnej formy výučby sa výučbová dvojhodina prezenčnej výučby skracuje z 90 na 80 minút a prestávka medzi hodinami sa predlžuje z 15 na 25 minút," uvádza univerzita.

Za výber metódy a realizáciu vzdelávacích činností na 3. stupni štúdia týkajúcej sa ochrany zdravia zamestnancov a študentov zodpovedá dekan príslušnej fakulty.

Vstup do priestorov študentských domovov Ekonomickej univerzity v Bratislave je možný v režime OTP. V študentských domovoch platí zákaz zhromažďovania sa na izbách, vo všetkých vnútorných aj vonkajších priestoroch študentských domovov. Návštevy v študentských domovoch sú zakázané.

Opatrenie rektora nadobúda účinnosť od 31. januára.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?