Očkovanie: Záujemcom o tretiu dávku odporúča ministerstvo registráciu, vyhnú sa tak čakaniu pred centrami

30.11.2021
0

Zdroj: FB Juraj Droba

Páčil sa vám článok?

O očkovanie treťou dávkou je na Slovensku veľký záujem. Celkovo absolvovalo ďalšie očkovanie už takmer 400-tisíc ľudí. Ministerstvo zdravotníctva vzhľadom na tento záujem odporúča registráciu cez tzv. Čakáreň.

Ďalšou z možností je kontaktovať infolinku rezortu zdravotníctva či využiť očkovanie proti COVID-19 u svojho lekára, ak túto možnosť ponúka.

Ministerstvo zdravotníctva  odporúča všetkým záujemcom o 3. dávku, aby využili registračný formulár na stránke www.korona.gov.sk alebo https://vakcinacia.nczisk.sk/. Po registrácii v Čakárni bude záujemcom pridelený presný termín na očkovanie. Záujemcovia o 3. dávku sa vďaka tomu vyhnú čakaniu pred očkovacími centrami. Zároveň sa tým umožní efektívnejšia distribúcia vakcín a manažment pacientov a zdravotníkov vo vakcinačných centrách. Pri registrácii na očkovanie sa zadáva kraj a okres, v ktorom sa chce žiadateľ zaočkovať, pričom je možné zadať viacero možností. Pri výbere viacerých okresov je predpoklad získania skoršieho termínu očkovania. Netreba však zabúdať na to, že voliť si treba len taký okres, do ktorého nebude mať žiadateľ problém za očkovaním vycestovať.

Ďalšou z možností, ako sa zaregistrovať na tretiu dávku, je kontaktovať call centrum ministerstva zdravotníctva na telefónnom čísle 0800 174 174 (zo zahraničia: +421 222 200 910 alebo 02/32 35 30 30 ). Túto možnosť však odporúčajú využiť iba ľudom, ktorí nemajú možnosť prihlásiť sa elektronicky. 

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?