Testovanie aj očkovanie: Pred poliklinikami sa opäť tvoria dlhé rady

29.11.2021
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Nárast prípadov koronavírusu, ale aj zvýšený záujem o očkovanie na Slovensku spôsobili, že pred poliklinikami či vakcinačnými centrami môžeme opäť vidieť stáť dlhé rady. My sme sa ráno boli pozrieť v Ružinove, kde zaplatíte za antigénový test 5 eur. V iných momkách je to aj trikrát viac.

Na Ružinovskej nájdete vedľa seba dve polikliniky. Tá prvá, menšia, je priamo pri nemocnici. V tejto poliklinike sa aktuálne testuje na nový koronavírus a ako sme sa presvedčili, ľudí prichádzajúcich na test je obrovské množstvo. 

Zdroj: ac

​Rad na testovanie pred malou ružinovskou poliklinikou.

V Ružinove pri "malej" poliklinike ide totiž o jednu z momiek, ktoré ministerstvo zriadilo pri nemocniciach. Hoci tu antigén nie je zdarma, je výrazne lacnejší ako v súkromných momkách. Vyjde vás na 5 eur, kým v  iných MOM zaplatíte za antigén bežne 9, ale aj 15 eur. "Ministerské" odberné miesta sú v Bratislave štyri: 

1. Nemocnica Milosrdní bratia -  ľavý vchod z námestia SNP cez bezbariérový vstup, momka funguje v pondelok, utorok, stredu a piatok od 7.30 h do 12. h a od 12.30 h do 16. h, vo štvrtok od 11.30 h do 15.30 h a od 16. h do 20. h, v sobotu a v nedeľu od 8. h do 12. h.

2. Nemocnica Ružinov, momka je pred vchodom do malej nemocničnej polikliniky, otvorená v pondelok až piatok od 7.15 h do 15.15 h, v sobotu a v nedeľu od 8. h do 12. h. 2.

3. Nemocnica na Kramároch na Limbovej ulici – odbočka z hlavnej cesty na centrálny príjem, momka je otvorená v pondelok až piatok od 7.30 h do 15.30 h, v sobotu a v nedeľu od 8. h do 12. h.

4. Nemocnica na Antolskej ulici  v Petržalke, momka je vpravo na terase pred hlavným vchodom, otvorená v pondelok až piatok od 7. h do 15. h, v sobotu a v nedeľu od 8. h do 12. h.

Zdroj: ac

Ak si vyberiete momku mimo zoznamu ministerstva zdravotníctva, zaplatíte viac.

O kúsok ďalej od ružinovskej nemocnice, vo väčšej budove polikliniky sa zas proti novému koronavírusu očkuje. Ako vidieť, aj tu je záujem veľký. Ľudia čakajúci na vakcínu už ráno zaplnili chodbu i schodisko, takže sme si pomedzi nich kliesnili cestu do iných ambulancií.

Zdroj: ac

Na poschodí ružinovskej polikliniky sa očkuje proti koronavírusu. 

Zdroj: ac

Rad na očkovanie v budove polikliniky. 

(ms, ac)

Páčil sa vám článok?