Rezort zdravotníctva odporúča záujemcom o tretiu dávku vakcíny registráciu cez čakáreň

25.11.2021
Vakcína

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR odporúča všetkým záujemcom o tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19, aby využili registračný formulár na stránke www.korona.gov.sk alebo vakcinacia.nczisk.sk. Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Po registrácii v tzv. čakárni bude záujemcom pridelený presný termín na očkovanie, uviedlo ministerstvo s tým, že záujemcovia o tretiu dávku sa vďaka tomu vyhnú čakaniu pred očkovacími centrami.

Zároveň sa tým umožní efektívnejšia distribúcia vakcín a manažment pacientov a zdravotníkov vo vakcinačných centrách.

Členka konzília odborníkov Koščálová: Ak chceme von z pandémie, musíme zvýšiť výrazne očkovanie o 30 %

Epidemiologická situácia sa na Slovensku naďalej zhoršuje. Počty pozitívnych aj hospitalizovaných rástli aj počas uplynulého týždňa. Tzv. lockdown sa uvoľní čo najskôr, ako to bude možné, ale len pre očkovanýkoronch a tých, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali. Informovali o tom členovia konzília odborníkov a riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Matej Mišík.

Záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 podľa MZ SR za uplynulé dni výrazne narástol. "Výrazný nárast zaznamenávame o prvé, ale aj o tretie dávky. Len za stredu bolo podaných takmer 13.000 tretích dávok," dodala Eliášová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?