Neuveriteľné: Bratislavčan potreboval urýchlene test, musel ísť na otočku do Košíc

11.7.2021
0

Zdroj: J.G.

Páčil sa vám článok?

Z nečakanej potreby urýchlene absolvovať PCR test, sa stala malá dráma. Náš čitateľ na poslednú chvíľu zistil, že cestuje do zahraničia skôr, ako predpokladal. To však ešte netušil, že v Bratislave to vôbec nebude jednoduché.

Možno si ešte spomínate na minuloročný príbeh nášho čitateľa, ktorý sa v marci minulého roka, keď  sa v Európe naplno rozbiehala prvá vlna koronavírusu, vracal z dovolenky na Srí Lanke. Vtedy sme vám sprostredkovali prekvapujúce informácie z viedenského letiska, kde v tých časoch ešte takmer nikto nenosil rúška. podobne na tom boli i taxikári.

​Tento rok sa náš čitateľ rozhodol vyraziť na cestu opäť. Najskôr si objednal na máj cestu krížom cez Rusko až do Vladivostoku a späť. Pre neustupujúcu epidémiu koronavírusu sa však tento zájazd neuskutočnil, a tak si ako náhradu vybral zájazd do Uzbekistanu. Všetko vyzeralo úplne v poriadku, no nakoniec aj o tento výlet takmer prišiel. Možnosť otestovať sa urýchlene na koronavírus je v súčasnosti v Bratislave totiž zúfalá.

"Veľmi som sa tešil, povedal som si, že teraz ma už od cesty nič neodradí. Dokonca ani to, že v Uzbekistane sú v súčasnosti teploty cez 40 stupňov Celzia. No ako sa vraví, ak sa niečo môže skomplikovať, tak sa to aj skomplikuje," začína svoje rozprávanie. 

 "Bol som v tom, že letime z Viedne v utorok ráno do Turecka, odkiaľ pokračujeme do Uzbekistanu. Všetko som tomu prispôsobil. Na PCR test som sa objednal na pondelok ráno. Chystal som sa ešte absolvovať nejaké nákupy, v pokoji sa zbaliť a v pondelok sa vybrať do roboty. Ešte v piatok som sa vybral s rodinou na výlet do Betliara. A zrazu mi uprostred túry v Zádielskej tiesňave  zvoní mobil. Pevná linka z Bratislavy. Zdvihnem, nezdvihnem? Váhal som, no našťastie som zdvihol. Volal náš sprievodca Uzbekistanom, či je všetko v poriadku.  Či som zbalený, či som bol na teste. A tak mu vravím, že sa teším a na test zájdem v pondelok ráno, a tak sme sa v pohode a dobrej nálede rozlúčili," opisuje.

Čoskoro sa však situácia zmenila. Večer mu zrazu od sprievodcu prišiel mail. Ten si totiž zrekapituloval ich rozhovor a zaujalo ho, že náš čitateľ chce absolvovať test v pondelok ráno. Vtedy už totiž mal byť na letisku vo Viedni. Pýtal sa ho, či dobre počul, že sa na test chystá až v pondelok.

"Pot ma oblial hneď trikrát. Došlo mi, že letím o deň skôr, ako som si pamätal. Rozbehol sa kolotoč. Maily, telefonáty, vybavovačky. Odvolať všetky plánované pondelkové porady a stretnutia a najmä urýchlene absolvovať v sobotu PCR test," približuje. Hoci si myslíte, že je to hračka, naozaj to tak dnes nie je. Ukázalo sa totiž, že PCR test mu v Bratislave nemá kto urobiť. Termíny boli úplne obsadené. Po telefonátoch sa dozvedel, že test môže absolvovať ešte v sobotu na obed, no nie v hlavnom meste, ale v Košiciach. A tak mu nič iné nezostávalo, iba uháňať do Košíc. V opačnom prípade by sa dovolenkový sen mohol, veľmi rýchlo rozplynúť.

 A tak sa vybral do Košíc. No ak by ste si mysleli, že tu po náročnej ceste prebehlo všetko hladko, tiež to nie je celkom tak. MOM-ku, v ktorej mu test mohli urobiť, totiž nebolo také jednoduché nájsť. Na adrese v priemyselnom areáli, kde mala pôvodne byť, našiel na dverách iba túto mapku:

Zdroj: J. G.

​MOM-ku (úvodná foto článku) nakoniec našiel. Stála na nepokosenom pozemku, pracovníčky vo vnútri boli milé, no trápila ich horúčava, keďže v unimobunke nemali žiadnu klímu. "Čo ma však zarazilo, predo mnou stáli v rade až tri autá s bratislavským EČV. Zrejme nie som jediný, komu nemal v hlavnom meste kto urobiť test," priblížil čitateľ, ktorý nakoniec test absolvoval a jeho vytúžený zájazd sa nakoniec pravdepodobne koná. 

O jeho ďalších zážitkoch vás budeme informovať.

(ms)

Páčil sa vám článok?