Bratislavská univerzitná nemocnica má zaočkovaných takmer 70 percent zdravotníkov

8.7.2021
Univerzitná nemocnica Ružinov

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

V Univerzitnej nemocnici Bratislava je druhou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 zaočkovaných takmer 70 percent zdravotníkov. Údaje o zaočkovaných zdravotníkoch v Univerzitnej nemocnici Bratislava sú k 30.6.2021, nemocnica predpokladá, že počet zdravotníkov, ktorí budú očkovaní ešte stúpne, vzhľadom k tomu, že mnohí z nich sú ešte v lehote 180 dní od prekonania ochorenia.

„Zdravotníci v našej nemocnici vnímajú očkovanie ako veľmi potrebné. Vyjadrili k očkovaniu ako takému pozitívny postoj. Očkovanie proti COVID-19 považujú za dôležité nielen pre ochranu vlastného zdravia, ale aj pre zdravie ľudí v ich okolí,“ povedala MUDr. Elena Lazarová, MPH, primárka Oddelenia nemocničnej hygieny a epidemiológie Univerzitnej nemocnice Bratislava.

„Ak by som sa mala opäť rozhodnúť a mať možnosť očkovania jednoznačne sa rozhodnem za očkovanie. Je dôležité aby sme nemysleli len na seba a spoločne prispeli k zvládnutiu a upokojeniu situácie. Očkovanie je cesta a riešenie, ktoré nás prinavráti k normálnemu fungovaniu,“ povedala Mgr. Viera Szijartová, sestra z pľúcneho oddelenia v Nemocnici Ružinov, ktorá pracovala na COVID Jednotke Intenzívnej starostlivosti.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?