Pozitívny je šiesty člen vlády: Nákazu potvrdili aj ministrovi financií Hegerovi, ministra Mičovského hospitalizovali

22.12.2020

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského v utorok hospitalizovali v nemocnici. Podpredseda vlády a minister financií Eduard Heger mal pozitívny PCR test na koronavírus.

Minister financií Eduard Heger sa v pondelok zúčastnil na preventívnom PCR teste. V utorok mu bol doručený pozitívny výsledok. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva financií. „Žiaľ, korona si našla aj mňa. Nemám žiadne príznaky a necítim sa ani chorý. Výsledok je ale jasný. Všetky pracovné aktivity aj počas sviatkov tak presúvam do online priestoru,“ povedal pre tvnoviny.sk Heger.

Ešte minulý týždeň v piatok ministerstvo informovalo, že Heger zrušil všetky osobné pracovné stretnutia a že odchádza do karantény. Dôvodom bolo stretnutie s predsedom vlády Igorom Matovičom, ktorý bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19. Heger mal ešte minulý týždeň vo štvrtok výsledok PCR testu negatívny.

Podľa informácií TV JOJ z členov vlády čaká na výsledok testu ešte ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Negatívny výsledok testu má minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) aj minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina).

Ján Mičovský leží na infekčnom oddelení. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný. Nie je pripojený na pľúcnu ventiláciu, dýcha sám, komunikuje. „Po neutíchajúcom kašli a neustálych teplotách som sa zveril do rúk odborníkov. Za ich obetavú starostlivosť im veľmi pekne ďakujem,“ vyjadril sa minister Ján Mičovský.

(nc)

Páčil sa vám článok?