Naposledy otvorené obchody: Nákupná horúčka končí, no niekde sa tvorili rady už pred otvorením

18.12.2020
0

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Zlatý víkend sa nekoná, presunul sa na piatok. Od soboty 19.12. 2020 až do 10.1.2021 budú na Slovensku zatvorené všetky obchody okrem niekoľkých nevyhnutných výnimiek na zabezpečenie základných potrieb. Posledné predvianočné nákupy teda musia všetci vykonať ešte dnes.

Ako sme si všimli, pred známym obchodným domom s nábytkom sa vytvoril rad ľudí ešte pred jeho otvorením (úvodné foto článku). O 9:30 h sa vytvorili rady už aj pred pokladňami, ľudia sa zrejme ponáhľali - buď na ďalšie nákupy alebo do práce.

Zdroj: nc

Rad pred pokladňami v obchode s nábytkom a domácimi potrebami pol hodinu po otvorení.

Ľudia čakajúci na otvorenie:

Rady sa tvoria aj pred niektorými obchodmi v centre mesta, ľudia si chcú ešte naposledy nakúpiť aj odevy.

Zdroj: nc

​Rad pred obchodom na Laurinskej.

K neodmysliteľným predvianočným nákupom patrí aj zaobstaranie si kapusty. Bratislavčania ju s obľubou kupujú práve na Miletičke, kde môžete dostať domácu, ktorej sa žiadna nevyrovná.

Zdroj: FB B. B.

Rad na kapustu na Trhovisku Miletičova.

Trhy v Starej tržnici fungujú i dnes, tu však tlačenicu nezažijete, môžete nakupovať pokojne. Počet zákazníkov vo vnútri je navyše veľmi prísne regulovaný.

Zdroj: nc

​Pokoj v Starej tržnici.

Hoci sú nakupné centrá v týchto dňoch plné ľudí, s veľkým prekvapením sme zistili, že presne naopak je to na Dňoch Vianoc v Inchebe. I tu nakúpite naposledy už iba dnes do 18:00 h. Minulý rok tu bola napriek vstupnému tlačenica, teraz je všetko naopak. Vstup je zdarma, no areál zíva prázdnotou. "V prvé dni ľudia prichádzali, neskôr, keď prišli vyhlásenia, aké môžu byť vianočné trhy nebezpečné, sa to tu vyprázdnilo. Je to naozaj zúfalé," povedal nám včera jeden z predávajúcich.

Zdroj: ms

Takto vyzeralo parkovisko na Dňoch Vianoc v Inchebe o tretej popoludní.

Zdroj: ms

Stánky s cigánskou či iným občerstvením pôsobili bezútešne.

Zdroj: ms

Vo vnútri je nákup viac ako pohodlný, predavači s nádejou pozerajú na každého zákazníka, ktorý sa sem-tam objaví.

Trhy v Inchebe dôkladne preverovali aj hygienici, žiadne porušenie súčasných nariadení však nezistili.

Ako banoviny.sk informovala Oľga Hammer z bratislavského nákupného centra Eurovea, niektorí nájomníci dnes požiadali o predĺženie otváracích hodín. "Mali sme nájomníkov, ktorí dnes otvorili  už o 9-tej hodine alebo nájomníci, ktorí požiadali o predĺženie doby predaja do 22.00 hodiny. Nakupvať teda v niektorých obchodoch v Eurovei môžete dnes o hodinu dlhšie.

Podobný krok zvolil aj Avion, obchodníci nákupného centra majú dnes možnosť mať otvorené prevádzky do 22 hodiny. Potvrdil nám to manažér pre vzťahy s nájomníkmi Matej Svitek. Petržalský Aupark a Central, naopak, dnes nepredlžuje otváracie hodiny. Ako sme sa dnes presvedčili, poobede bolo v Auparku naozaj málo ľudí. 

Zdroj: ac

Aupark dnes popoludní. 

V popoludňajších hodinách sme navštívili aj obchodné centrá so zameraním na dom, byt a zariadenie domácností, kde bola situácia relatívne pokojná. Napríklad v obchode Sconto nábytok sme si bez problémov mohli vybrať miesto na parkovanie čo najbližšie k vchodu a v samotnej predajni bolo len pár ľudí, pokladníčky čakali na zákazníkov, teda netvorili sa žiadne rady a chvíľu sa čakalo jedine na výdaj veľkorozmerného tovaru. Podobne to bolo aj vo veľkoobchode Decathlon pri letisku či neďalekom Hornbachu. Kolóny, ktoré sa v tom čase začali tvoriť na cestách, však svedčili o tom, že asi mnohí sa rozhodli v predstihu opustiť hlavné mesto a presunúť sa na sviatky domov...

Za to nákupné centrum Bory Mall večer praskalo vo švíkoch. Pomerne plné boli parkoviská vonku, v garáži ste si museli miesto hľadať. Pred niektorými obchodmi (hračky, knihy) a kaderníctvom sa tvorili rady. 

Zdroj: ms

Garáž v Boroch. 

Zdroj: ms

Parkovisko pred nákupným centrom. 

Zdroj: ms

Situácia v nákupnom centre. 

Ako sme sa informovali, Bory sú oficiálne otvorené do deviatej, ale jednotlivé obchody môžu dnes svoje otváracie hodiny predĺžiť. 

Zdroj: nc

​Ešte posledné nákupy. Výjazd z garáže nákupného centra Central krátko pred 21 hodinou. Toto nákupné centrum ani krátko pred zatvorením nebolo preplnené ani sa netvorili rady pred obchodmi.

(ms, nc) 

Páčil sa vám článok?