VIDEO: Na Covid-19 zomrel 47-ročný publicista Jozef Kmeťo - pár hodín pred smrťou nahral srdcervúci príhovor...

26.10.2020

Zdroj: FB J.K.

Páčil sa vám článok?

Nielen rómsku komunitu dnes zarmútila správa o náhlom úmrtí publicistu a moderátora rádia R1 Jozefa Kmeťa. Bol presvedčený, že má ochorenie Covid-19 a jeho stav sa dnes zhoršil natoľko, že musel byť sanitkou prevezený do nemocnice, avšak počas transportu svoj boj o život prehral. Doslova pár minút pred smrťou ešte stihol nakrútiť svoje posledné video...

Jozef Kmeťo bol redaktorom a moderátorom rádia R1, ktoré sa zaoberalo najmä rómskou problematikou. Okrem toho aj publikoval články na blogu známeho denníka, kde sám seba charakterizoval takto: "Som obyčajný človek, ktorý žije svoj obyčajný život. Nie som ani vedec, ani lekár, som bloger. Mám rád, keď môžem písať o veciach, o ktorých sa nedozviem nikde, inde ako cez blogerstvo..." Aktívny bol aj na sociálnych sieťach, kde je už niekoľko mesiacov najhorúcejšou témou pandémia koronavírusu, ktorej sa Jozef tiež intenzívne venoval. Dokonca sa bál, že aj on sám dostal toto zákerné vírusové ochorenie. Aj preto sa dnes ráno rozhodol nahrať video, v ktorom hovorí s veľkou námahou o náhlom zhoršení svojho zdravotného stavu a so slzami v očiach vyzýva ostatných, aby si uvedomili, že nebezpečenstvo ochorenia Covid-19 je veľmi reálne a prosí, aby mu jeho blízki, priatelia a známi držali palce v jeho boji, pričom zároveň priznáva, že veľa síl mu už nezostalo.  

 

Následne po pána Kmeťa prišla sanitka, ale na infekčné oddelenie UNB už nedorazil. O pár hodín na to sa na jeho facebookovom profile objavila správa od jeho kamaráta Eduarda Daniša, ktorý napísal: "Práve teraz som dostal informáciu, že môj kamarát Jožko Kmeťo práve zomrel. Je mi to veľmi zaťažko, ale prosím vás všetkých, ak sa dá, pomôžme jeho manželke. Zostala úplne sama a viete, že doba je veľmi ťažká. Prosím vás všetkých o pomoc. Môžete sa obrátiť s pomocou na mňa alebo priamo na Ivetku. Dodo česť tvojej pamiatke R.I.P. Ak môžete pomôcť, tak prikladám číslo účtu SK1665000000000094007325.  Vďaka všetkým vopred za pomoc."

(ars)

Páčil sa vám článok?